Podravka

 

Ajvarbiffar

4 portioner | 

1 timma | 

Recept

Smakrika biffar på nötfärs som serveras tillsammans med en sallad och vitost. Ajvar som är en paprikaröra ger köttfärsen en fin smak, ajvar i sig passar som smakförstärkare i matlagning. Använd grönsaker och sallad efter säsong både för smaken och plånbokens skull. En snabblagad och nyttig maträtt.

Ingredienser

500 g nötfärs
3 ägg
100 g mjöl
50 ml olivolja
150 ml vatten
2-3 msk Podravka Ajvar
10 g bakpulver
1 tsk vitlökspulver eller färsk vitlök
1 tsk lökpulver eller färsk gullök
1 tsk salt
Färsk persilja

 

Servera tillsammans med:
grillad
zucchini
gurka
tomat
oliver
machesallad
Plivit Travnicki vitost

Gör så här

1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till biffarna och hacka i persilja. Låt stå i kylen ca 30 min.
2. Värm upp en stekpanna med lite olja.
3. Smörj en glasskopa alternativt en sked med lite olja och forma till jämnstora biffar.
4. Stek tills gyllenbruna på båda sidor.
5. Servera tillsammans med en sallad på machesallad, gurka, tomat, oliver och Travnicki vitost samt en bit rostad eller grillad brödbit.

Ingredienser att handla på plivitshop