Plivit
Vegeta
Öppen sarma
|
|
Recept
Diadonnas recept på en lättare och snabbare variant på den klassiska rätten ”sarma” (kåldolmar). Istället för att rulla små kåldolmar blir den här rätten mer som en gryta, perfekt att äta med en bit somunbröd. Servera detta en söndag och bjud hela familjen!
Ingredienser
600 g Plivit surkålshuvud
1 gul lök
1 morot
500 g valfri färs
2 1/2 msk Vegeta paprikapulver söt
1 msk Vegeta allkrydda
1 dl okokt grötris
ca 1 liter vatten
Plivit solrosolja att steka i
Plivit somunbröd
Gör så här
1. Strimla surkålen och lägg i kallt vatten i en bunke, ca 20 minuter.
2. Under tiden fräs hackad lök och riven morot i solrosolja i en gryta.
3. Tillsätt färsen och fräs tills den smular sig.
4. Häll av vattnet från surkålen och lägg ner kålen i grytan. Rör om och fräs hastigt.
5. Smaksätt med paprikapulver och Vegeta.
6. Lägg i okokt grötris och häll på vatten. Rör om och låt koka upp. Koka på svag värme med locket på i ca 30 min eller tills riset är kokt.
7. Serveras med Plivits somunbröd.