Plivit

 

Meggle

 

Spaghetti med tomatsås och kajmak

4 portioner | 

40 minuter | 

Recept

Kajmak kan liknas vid syrad grädde och serveras traditionellt sett med cevapcici men passar även som här i matlagning då det bidrar till en god syrlighet. Detta är en rätt att laga och bjuda vännerna på. Diadonnas recept.

Ingredienser

400 g okokt spaghetti

Rostade tomater
400 g små söta tomater
Plivit solrosolja
flingsalt

Tomatsås
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
2 burkar finkrossade tomater (á 400 g)
1 tsk torkad timjan
2 tsk socker
80 g Meggle kajmak
salt
svartpeppar

Till servering
120 g Meggle kajmak
färsk basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg tomaterna i en ugnsfast form och ringla lite solrosolja på och strö över flingsalt. Rosta i ugnen i ca 25 minuter eller tills de är mjuka.
2. Fräs lök och vitlök i solrosolja. Häll i krossade tomater, socker och timjan. Låt småputtra i ca 20 minuter. Lägg i kajmak och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar.
3. Koka spaghetti enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet och lägg pastan i tomatsåsen och blanda. Servera pasta med kajmak på toppen, rostade tomater och färsk basilika.

Ingredienser att handla på plivitshop