Podravka

 

Smördegssparris med ajvar

2 portioner | 

15 minuter | 

Recept

Ett snabbt och roligt sätt att tillaga sparris på, grilla eller tillaga i ugn tills smördegen puffat till sig och fått en fin gyllene färg.

Ingredienser

Ett knippe med sparris
1 paket smördeg på rulle
1,5 msk Ajvar Podravka
1 ägg
0,5 dl riven parmesan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader alternativt gör du sparrisen ute i grillen
2. Bred ut Ajvar på smördegen och skär i 1 cm breda remsor
3. Bryta av den nedersta delen på sparrisen
4. Snurra smördegs remsorna runt sparrisen
5. Pensla med ett uppvispat ägg
6. Strö över parmesan
7. Låt stå i ugnen eller i grillen tills smördegen puffat sig och fått fin färg (cirka 10 min)

Ingredienser att handla på plivitshop