Podravka
Smördegspinnar med Ajvar
|
30 minuter |
Recept
Komplettera plocktallriken med dessa goda och lättlagade sticks.
Ingredienser
250 g smördeg
5 msk Podravka Ajvar mild eller stark
60-80 g valfri halvhård ost
1 ägg
sesam eller kummin för dekoration
Gör så här
1. Värm ugnen till 200°C och klä en ugnsplåt med bakplåtspapper.
2. Rulla ut smördegen (färsk eller upptinad) på ett bakplåtspapper och kavla ut degen till en rektangel. Mjöla kaveln lite så att smördegen inte fastnar.
3. Börja med att bre ut ett lager ajvar på hela smördegen.
4. Riv ost och strö över den nedre halvan av smördegen. Vik över den övre delen utan ost över den med ost med hjälp av bakplåtspappret.
5. Skär av kanterna om det behövs så du får en jämn rektangel. Skär sedan smördegen i 1,5 cm breda remsor.
6. Rulla varje remsa genom att vrida ändarna i motsatt riktning. Lägg på ugnsplåten och smörj varje remsa med uppvispat ägg, strö över sesam eller kummin.
7. Baka i ca 20 min tills smördegspinnarna fått en gyllene färg samt jäst.
8. Servera varma eller kalla!