Plivit
Podravka
Kyckling i paprikasås
4 portioner |
45 minuter |
Recept
En enkel och smakrik vardags rätt som kan förberedas kvällen innan då kycklingen behöver marineras i kylen över natten alternativt 3–4 h i kylen om man har ont om tid innan tillagning. Ugnsgrillad paprika ger mycket smak till rätten.
Ingredienser
500 g kycklingfilé
1 burk Plivit ugnsgrillad paprika (410 g)
3 dl matlagningsyoghurt
1 tsk Podravka paprikapulver stark
Salt
Peppar
Gör så här
1. Skär kycklingen i grova bitar.
2. Mixa paprikan i en mixer och häll på paprikan över kycklingen i en ugnsfast form.
3. Blanda ner yoghurten samt paprikapulver och blanda väl med kycklingen.
4. Låt stå över natten eller 3–4 timmar.
5. Tillaga kycklingen på 170 grader i 35 min.
6. Servera med ris eller pressad potatis samt en sallad vid sidan om.