Plivit

 

Gräddstuvad surkål med kyckling

2 portioner | 

40 minuter | 

Recept

En snabblagad och smakrik vardagsrätt. Gräddstuvad surkål är ett perfekt tillbehör till den heta kycklingen i denna rätt.

Ingredienser

2 kycklingfiléer
1 dl sweet chilisås
2 dl vispgrädde
1/2 msk vetemjöl
4 dl Plivit surkål
1 röd hackad chili
1 näve hackad persilja
Salt och svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Häll 1 dl sweet chilisås i en ugnsfast form och lägg i 2 kycklingfileer.
3. Vänd kyckling filéerna i sweet chilisåsen och krydda sedan med svartpeppar & salt.
4. Ugnsbaka kycklingen i 25 min (se till så att kycklingen är helt genomstek innan du serverar den)
5. Koka upp 1,5 dl grädde i en gryta (rör ut 1/2 msk vetemjöl i ett glas med 0,5 dl grädde och tillsätt i den varma grädden under omrörning)
6. Tillsätt surkål, salt och svartpeppar.
7. Servera surkålen med kycklingen, hackad chili och persilja