Vegeta
Grillade och marinerade grönsaker
4 portioner |
30 minuter |
Recept
Vegeta allkrydda innehåller en mix av torkade grönsaker och salt vilket gör den perfekt att använda i olika marinader. Grilla eller ugnsrosta grönsakerna och förvara i en lufttät burk i kylskåpet. Detta är ett enkelt sätt att preppa grönsaker för flera dagar framåt.
Ingredienser
Ugnsrostade eller grillade grönsaker
1 aubergine
1 zucchini
1 färsk röd paprika alternativt Plivit ugnsgrillad paprika
3 vitlöksklyftor
Marinad
1 vitlöksklyfta pressad
10 basilikablad
1 dl vitvinsvinäger
2 dl olivolja
2 tsk Vegeta allkrydda
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader
2. Dela auberginen, zucchinin och paprikan i grövre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med 3 vitlöksklyftor.
3. Ringla över lite olivolja och ställ in i ugnen i 30 min.
4. Blanda samman olivolja, vitvinsvinäger, en pressad vitlöksklyfta, Vegeta allkrydda samt basilika.
5. När de ugnsrostade grönsakerna är färdiga häller du dessa i en rengjord burk tillsammans med marinaden.