Plivit

 

Burek med vårlök och rosmarin

Recept

Detta är verkligen ingen klassisk fyllning till burek (filodegspaj oftast fylld med nötfärs, spenat, vitost eller potatis) men vi lovar detta är en variant att prova! Med färdig filodeg går det snabbt att tillaga burek. Ett tips är att skära upp ett snitt i vakuumförpackningen och låta filodegen andas lite, tänk på att filodeg torkar snabbt så låt inte stå framme för länge.

Ingredienser

600 g Plivit filodeg
10 stycken vårlökar
220 g färsk spenat
300 g Plivit Travnicki vitost
250 g ricotta
3 kvistar rosmarin
2 ägg
50 g smör
2 msk sesamfrön
Svartpeppar & salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva och stek vårlöken i en klick smör och tillsätt sedan spenaten. Låt fräsa i några minuter och låt sedan svalna.
3. Blanda samman Travnicki vitost med ricottaosten, spenaten/löken, hackad rosmarin, uppvispade ägg samt salt och svartpeppar.
4. Ta fram filodegen och lägg arken två och två (på varandra).
5. Tillsätt fyllningen med hjälp av en matsked I nederkant av arken och pensla sedan hela arket med smör. Rulla ihop arken till en lång "korv" och rulla sedan "korven" till en tight spiral.
6. Gör om proceduren tills arken och smeten är slut, men de nästkommande "korvar" snurrar du runt den första spiralen osv tills det blir en stor rulle.
7. Pensla med smält smör och strö över sesamfrön.
8. Ställ in i ugnen i 30 min.